Un virus anomenat Espanya

Entendre el que ha passat a Espanya amb el #COVID19 es molt fàcil si es coneix la mentalitat espanyola i especialment vist de la capital de l’ex-imperi.

Espanya, sempre que ha tingut un problema, ha fet servir la mateixa solució:  Re-centralització, treure l’exèrcit i fer-se el fatxenda.

Evidentment ells ho venen amb unes altres paraules com ara:  “coordinació”, “solidaritat”,  “repartiment just”, etc… però les seves actuacions no deixen cap dubte.

Fem-nos la pregunta: “A qui beneficia”?

 

Negar-se rotundament a tancar Madrid.

A qui beneficia? A la resta d’Espanya segur que no. De fet als madrilenys tampoc, però el “gobierno”, o millor dit, l’estat, no podia permetre la imatge d’un Madrid (concepte) confinat.

 

Confiscar material sanitari i endur-se’l a Madrid.

Això es molt típic d’aquesta mentalitat. Una mentalitat que sempre ha vist la descentralització com un problema, un desgavell, un “reino de taifas”, un “despilfarro”.

Fins i tot l’ex-portaveu de Sanitat del PSOE va reconèixer que el Ministeri no te recursos des que es van transferir les competències a les CCAA, però tant l’hi fa, no poden resistir el “mando y ordeno” i el “por mis cojones”.

El 155 Sanitari nomes va servir per des-abastir de material molts centres i agreujar de manera ja irreparable les xifres de contagiats.

 

L’exèrcit.

Si, ja se que em direu que l’exèrcit no nomes fa la guerra sinó que també ajuda en tasques humanitàries i catàstrofes. Però si mirem el que realment han fet aquest dies veurem que nomes s’han dedicat a netejar la seva imatge amb actes purament propagandístics. I això en el millor dels casos.

Nomes un exemple: Circula un vídeo de l’exercit en formació a Mendabia cridant “Servir hasta morir a España”. Don’t comment.

Ah! i tot això amb l’inestimable cooperació de PODEMOS i Comuns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s