Ada Colau, un cadàver polític?

Abans que Ada Colau arribés a l’ajuntament de BCN les expectatives que tenia eren brutals. Si s’hagués fet una enquesta, estic segur que la majoria de catalans la veien en pocs anys com a presidenta de la Generalitat.

Jo mateix creia que ho tenia tot per arribar a la màxima representació del país i que si era llesta i es comprometia amb la independència ho tenía fàcil per formar un tripartit amb ERC i la CUP i arrabassar l’hegemonía a Convergència.

La nit en que va guanyar les eleccions va fer un discurs super-sobiranista. Diria fins i tot gairebé indepe. M’agradaria tornar-lo a sentir tot i que no he sabut trobar-lo enlloc. Aquest discurs em va reafirmar en la meva idea i vaig pensar que tenía clar que cap majoria era possible sense l’independentisme, ni a Barcelona ni a Catalunya. Es tractava, per tant, de picar l’ullet als partits indepes d’esquerra.

Amb el pas del temps vaig veure com aquella idea s’anava refredant fins que, finalment, es va acabar cassant amb el PSC i va confirmar el seu acostament cap a l’unionisme.

La meva teoria es que es va deixar engalipar per PODEMOS i es va arribar a creure que podia ser presidenta del govern espanyol. Recordem que hi va haver enquestes que donaven a aquesta força com a guanyadora per davant del PP i del PSOE. Recordem també els “tours” que es va arribar a fer amb les confluències per tota Espanya

El nou partit de Colau encara no ha sortit del forn, potser encara es a temps per rectificar… o potser no… perquè tots els partits que el conformaran, PODEM, ICV, CSQEP, etc…han fet una aposta clara per seguir subordinats a Madrid i aquesta dinàmica ara serà molt difícil de canviar.

Si Colau no fa un canvi radical estratègia, passarà de ser la gran esperança roja a ser un cadàver polític.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s