La credibilitat dels comuns

Els comuns volen fer-nos veure que a ells l’únic que els hi importa es l’eix social. Que no els hi interessen gens “les banderes” i que només els hi preocupa el benestar de la gent.

Jo, si això fos cert, ho trobaria molt, però molt respectable… però analitzem la realitat a veure què passa…

Resulta que els dirigents comuns, començant per Colau mateix, ni tan sols contemplen la possibilitat de donar suport a la independència de Catalunya. Si, et diuen que al seu partit militen independentistes, que a ells els voten independentistes i fins i tot, sempre que venen eleccions, conviden als independentistes a votar-los.

Resulta que la seva proposta passa única i exclusivament per seguir a Espanya…si, una Espanya diferent, una Espanya “federal”, una Espanya “plurinacional”, una Espanya mes amable amb Catalunya, una Espanya supermegachachipiruli, però ESPANYA al cap i a la fi.

EP! això es totalment legítim però analitzem-ho amb detall…

Si realment els hi importés una bleda l’eix nacional,  els hi seria ben igual viure en un estat català que en l’actual estat espanyol. Els hi seria ben igual tenir un DNI català que un DNI espanyol. Els hi seria ben igual que el govern de l’estat fos a Madrid o fos a Barcelona.

Si realment els hi importés una bleda l’eix nacional i només treballessin per millorar la vida de la gent, sense preocupar-se per temes “identitaris” o “folklòrics”, el que haurien de fer es estudiar a fons si la independència milloraria (o no) el dia a dia de la gent, la seva vida laboral, el seu lleure, la seva salut, la seva qualitat de vida, etc…

I segons aquest estudi i únicament segons aquest estudi haurien de triar entre independència SI o independència NO. I si creuen que la independència es bona, hi haurien de donar-hi suport i si creuen que es dolenta doncs haurien de fer campanya en contra.

Quina es la realitat? Doncs que mai han donat suport a la independència o, dit d’un altre manera, mai han qüestionat la sacrosanta unitat d’Espanya.

I això no te res a veure amb tenir militants que siguin indepes (els altres partits també en tenen en menor o major mesura). Això no te res a veure amb dir que acceptaran el resultat del referèndum sigui quin sigui (només faltaria!)

Això no te res a veure amb dir que la majoria dels seus votants son “federalistes”. Es obvi que els seus votants votaran el que els hi roti al referèndum d’autodeterminació.

Tampoc te res a veure si la independència arriba de la mà d’un partit de dretes o d’esquerres perquè això variarà a cada nova legislatura.

Estem parlant de la doctrina oficial del (o dels) partits que formen el que s’anomenen “els comuns” i es obvi que la seva aposta es clara: Sempre en contra de la independència.

Ara fem uns suposició:

Suposem que la independència es bona per a millorar la vida de la gent. Suposem que serveix per poder viure en un estat mes modern, just, igualitari i democràtic. Suposem que la independència ens porta una millora en la qualitat de vida, especialment de la gent que els vota.

En aquest supòsit (que segurament no es molt descabellat) ens trobaríem a un partit que diu que avant-posa l’eix social a l’eix nacional, quan el que fan es totalment al contrari. El que fan es subordinar l’eix nacional a tota la resta, encara que això permetés un salt qualitatiu en la vida dels ciutadans, en especial els ciutadans que ells diuen defensar.

Només demano una cosa als comuns si volen ser creïbles: Que diguin que, si la independència suposa una millora en la qualitat de vida de la gent, hi donaran suport.

No demano res mes. Ho faran mai?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s