Veurem als comuns defensant el RUI?

Tota l’estratègia dels comuns es basava en demostrar que si els catalans deixàvem de banda el victimisme i la confrontació i apostàvem pel fraternalisme, Espanya obriria de bat en bat les portes del reconeixement de les nostres aspiracions nacionals i s’obriria a pactar un referèndum d’autodeterminació.

Es el vell conte del PSC que els catalans ens fem antipàtics i per això a Madrid no ens fan cas.

Un cop estimbat l’autobús del conductor aquell que saludava al Xavier Domènech a Madrid, els seu discurs s’ha buidat com un globus al que l’hi fan un forat.

En un intent desesperat, varen intentar canviar el focus de Madrid a BCN atiant contra el president de la Generalitat, els “convergents de la punyeta” i finalment contra ERC mateix.

Tot això esta molt bé si la teva única aspiració es fer d’oposició a Catalunya, però si les teves aspiracions van mes enllà es obvi que el recorregut d’aquesta estratègia es queda curtíssim.

Ara els comuns es volen reorganitzar al voltant d’un partit únic sota el lideratge de Colau.
La Colau no es tonta i sap que sense una forta aposta, no ja pel desgastat “dret a decidir”, si no per un referèndum vinculant, si cal unilateral, no hi te res a pelar a Catalunya.

El seu principal problema serà la vella guàrdia de sempre que es al·lèrgica a qualsevol trencament amb l’statu quo de l’estat i que no contemplen cap acte de desobediència ni amb 10 carajillos a sobre.

Evidentment no podem oblidar tampoc que entre els seus votants i militants està molt estès el discurs “no-nacionalista” (nacionalisme banal espanyol), però que fins i tot aquí, el referèndum es una aposta que compta amb ampli support i l’únic punt en el que caldria fer pedagogia es en el terme “unilateral”.

A Twitter ja han començat a aflorar acarnissades baralles que ens mostren que els “poscos” també tindran una tardor calenteta.

Colau te una oportunitat d’or d’aglutinar l’ampli suport que te el referèndum a Catalunya entre federalistes i confederalistes d’esquerra i que la podria portar, a ella o a algú del seu partit, a formar govern amb ERC si fessin una aposta clara pel RUI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s